Удобни градински столове за Вашата градина

Представяме Ви нашата колекция от градински столове, предназначени да подобрят изживяването Ви на открито с перфектна комбинация от комфорт, издръжливост и стил. Изработени с прецизно внимание към детайла, нашите градински столове са универсални допълнения към всяко външно пространство, било то градина, спокоен вътрешен двор или уютен балкон. Изберете градински столове от дърво, метал или пластмаса с атрактивни дизайни и на достъпни цени. Когато времето е хубаво, повечето от нас използват градината като допълнителна трапезария, където приготвяме барбекю, хапваме и си почиваме. Затова е важно да имате удобни, сгъваеми или стифиращи градински столове. Независимо дали търсите сгъваем стол за къмпинг, или обикновен стол, който да поставите до градинската маса, ние разполагаме с богат асортимент с добро качество. Разбира се, към столовете можете да добавите и градински възглавници за повече комфорт и стил.

61 артикула
  61 артикула

  Кои са правилните градински столове?

  Изборът на правилните градински столове включва разглеждане на различни фактори, за да сте сигурни, че отговарят на Вашите предпочитания за комфорт, стил и практически нужди. Ето някои насоки, които да Ви помогнат да вземете информирано решение:

  1. Комфорт: Потърсете градински столове с ергономичен дизайн, които осигуряват подходяща опора за гърба и ръцете Ви. Помислете за възглавници за допълнителен комфорт.
  2. Материали:
      - Дърво: Изберете твърда дървесина като евкалиптово или акациево дърво за устойчивост на гниене и насекоми.
      - Метал: Алуминият е лек и устойчив на ръжда. Неръждаемата стомана е издръжлива и устойчива на корозия. Кованото желязо предлага класически вид, но може да се нуждае от периодична поддръжка.
      - Пластмаса: Столовете от пластмаса са устойчиви на атмосферни влияния, не се нуждаят от поддръжка и често се предлагат в различни стилове и цветове.
  3. Издръжливост: Помислете за издръжливостта на материалите във връзка с местния климат. Изберете материали, които могат да издържат на излагане на слънце, дъжд и други метеорологични условия.
  4. Стил и естетика: Изберете столове, които допълват цялостната естетика на Вашата градина или открито пространство. Помислете за озеленяването, когато избирате стилове, цветове и дизайн. Смесвайте и съчетавайте различни стилове за по-еклектичен външен вид.
  5. Съображения за пространството: Измерете наличното пространство за Вашите градински столове, за да се уверите, че се побират. Помислете за разположението на столовете, за да създадете приветлив кът за сядане.
  6. Бюджет: Определете бюджета си за градински столове. Цените могат да варират в зависимост от материалите и дизайна. Вземете предвид дългосрочните разходи, като вземете предвид изискванията за поддръжка и дълготрайност.

  Като вземете предвид тези фактори, можете да намерите градински столове, които не само подобряват визуалната привлекателност на Вашето външно пространство, но и осигуряват комфорта и функционалността, които желаете.

  Избор на материал

  Едно от основните съображения при избора на градински стол е материалът. Често срещаните избори включват дърво, метал и пластмаса. Всеки материал носи свой собствен набор от характеристики на стола. Дървените градински столове, често изработени от тиково дърво, кедър или акация, излъчват естествена топлина и се сливат безпроблемно с околната зеленина. Металните столове, като тези, изработени от алуминий или ковано желязо, предлагат издръжливост и модерна естетика, докато пластмасовите столове осигуряват достъпност и лесна поддръжка. Когато избирате материал, помислете дали искате градински стол от материал, който не изисква поддръжка, или искате класически дървени столове, които изискват малко повече поддръжка. В JYSK ще откриете широка гама от градински столове и маси, изработени от дърво, метал и пластмаса. Прочетете как да изберете правилния градински стол.

  Избор на дизайн

  Разгледайте разнообразния свят на дизайни на градински столове, всеки от които отговаря на конкретни предпочитания и практически нужди. Независимо дали давате приоритет на спестяващи място решения, лесно съхранение или допълнителна поддръжка, има дизайн, който да подхожда на всяка външна среда.

  • Стифиращи градински столове: Елегантността се среща с ефективността с градинските столове, които се подреждат един върху друг. Тези столове са проектирани да се съхраняват лесно един върху друг, когато не се използват. Идеални за тези с ограничено пространство, стифиращите столове предлагат елегантно и организирано решение, което ги прави идеални както за малки балкони, така и за обширни градини. С разнообразие от налични материали и стилове, стифиращите столове безпроблемно съчетават функционалност с модерен привкус.
  • Сгъваеми градински столове: Модерни и удобни, сгъваемите градински столове са проектирани да се сгъват за лесно съхранение и са практичен избор за тези, които ценят преносимостта и опциите за сядане в движение. Перфектни за пикници, събития на открито или спонтанни събирания, сгъваемите столове са леки и лесно преносими. Независимо дали са изработени от дърво, метал или синтетични материали, тези столове без усилие балансират функционалността с вечен дизайн, който подхожда на различни външни естетики.