Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

СЕГА ОЩЕ ПО-ДОБРИ ОФЕРТИ НА ГРАДИНСКИ МЕБЕЛИ - СПЕСТЕТЕ ДО 50%

Сгъваем градински стол, стифиращ градински стол, регулируем градински стол във вътрешен двор.

Как да изберем градински стол?

Ако сте решили да превърнете терасата или градината в трапезария или мечтаете да пиете сутрешното кафе, наслаждавайки се на първите слънчеви лъчи, градинският комплект със столове и маса е първата стъпка към изпълнение на дълго обмислената идея.

В този блог ще Ви предложим няколко съвета как да изберете градински стол.

Градинските столове са различни модели с разнообразни качества: някои са сгъваеми, други могат да бъдат стифирани, определени модели разполагат с подлакътници, а трети - с висока регулируема облегалка. В зависимост от какво точно имате нужда ние ще Ви предложим няколко насоки.

Малка тераса или вътрешен двор?

Тези пространства изискват компактна, дори минималистична мебел. Повечето градински столове са с широчина от 40 до 70 см. Ако разполагате с малка тераса или кокетен вътрешен двор, изберете си тесни модели. Друго практично решение е градинската пейка.

Неписано правило е, че трябва да оставите пространство около 15 см между столовете, за да могат всички да се настанят удобно. Но това не важи за градинските пейки.


От друга страна, ако разполагате с пространство, изберете комфортни модели с подлакътници. Те ще направят моментите, прекарани около градинската маса, още незабравими и приятни.

Висока или ниска облегалка? 

Висока облегалка, това е правилният отговор. Тя предлага повече комфорт и добра опора на тялото, особено ако прекарвате часове в седене около градинската маса.Градинските столове с ниска облегалка изглеждат елегантни и спретнати, но това е за сметка на комфорта, който предоставят.

Градински стифиращи или сгъваеми столове?

Следващият въпрос е къде ще съхранявате столовете, когато не ги използвате. Ако разполагате с помещение за съхранение, то градинските стифиращи столове са чудесен вариант. Те могат да се поставят един в друг, заемат място само на височина, образувайки колона от столове.  

 

Сгъваемите градински столове също са решение при липса на пространство за съхранение. Те са изключително практични и предлагат повече комфорт от останалите модели. Освен като обикновен стол до масата, могат да бъдат и регулирани, за да се облегнете още по-удобно назад. 

Открийте повече

Посрещнете лятото с актуални цветове

Създайте собствен батутен парк в градината

Как да изберем най-добрия шезлонг

Хамакът: основен елемент във Вашия двор