Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Черна и дървена градинска маса и 4 градински стола в двор.

Изберете правилната градинска маса

В сърцето на много дворове и тераси е градинската маса – място, където се събираме с любими хора, за да се насладим на ястия и освежаващи напитки сред природата и на открито. Независимо дали обичате да организирате оживени семейни събирания, интимни вечери или просто да се отпуснете с любимото си сутрешно кафе, градинската маса служи като централен елемент, който наистина поставя началото на вашето удоволствие на открито.

Купуването не просто на нова градинска маса, а на идеалната градинска маса за нуждите на вас и вашето семейство може да бъде трудно. Въпреки това, не се страхувайте – в това ръководство ще научите какво трябва да знаете за градинските маси, за да сте сигурни, че избирате правилната маса за вас.

  Как да изберете правилната градинска маса?

  Когато става въпрос за избор на правилната градинска маса, има изобилие от опции във формата, размера, естетиката, материалите и необходимото ниво на поддръжка, наред с други фактори. Всяка маса предлага различни функции и предимства, което подчертава колко е важно да разгледате ключовите аспекти, преди да направите покупка. В следващите раздели ще научите повече за тези основни съображения, които ви дават възможност да вземете възможно най-информираното решение.

  Както можете да видите на изображенията по-горе, градинските маси могат да варират значително. Това са само някои примери от опциите, между които можете да избирате, за да получите перфектната външна маса за вашия дом.

  1. Избор на правилния размер

  Първият и може би най-важен аспект, който трябва да имате предвид, е изборът на градинска маса с подходящ размер. Може да се запитате: „Как да избера правилния размер градинска маса?“ От малки балконски маси, идеални за малкия балкон до големи разтегателни градински маси, идеални за домакинство на големи събирания, има градинска маса, която да отговаря на всяка нужда. Въпреки това, за да сте сигурни, че вашите нужди са удовлетворени, важно е да определите какво всъщност включват тези нужди.

  • По-малко или ограничено външно пространство
   Ако вашето външно пространство е малко и може да побере само малка градинска маса, или ако просто предпочитате по-малък вариант, една от многото ни маси за балкон със сигурност ще бъде чудесна за вас. Можете също така да изберете сгъваема маса като INDHOLT, която може да бъде закрепена към парапет на балкона, осигурявайки гъвкаво решение, което може да бъде прибрано, когато не се използва.
  • Осигурете достатъчно пространство
   Преди да вземете решение за градинска маса, уверете се, че ще има достатъчно място около масата за вас, вашето семейство и вашите гости. Трябва също така да се уверите, че има достатъчно място за столовете.
  • Изберете маса, която отговаря на вашия лайфстайл
   Обичате ли да каните гости? Помислете за разтегателна градинска маса като VATTRUP, която може да служи като ежедневна градинска маса за вас и вашето семейство, като същевременно побира по-голяма вечеря. Търсите ли семейно-ориентирана опция? Помислете за закупуване на маса с ниска поддръжка, за да не се налага редовно да отделяте време за нея.

  За повече информация във връзка с размерите на масата, можете да разгледате нашето ръководство за избор на кухненска маса. Въпреки че ръководството се отнася предимно за масите за хранене на закрито, съветът е еднакво приложим и за нашите градински маси.

  2. Избор на правилната форма

  Вторият важен аспект, който трябва да имате предвид при избора на вашата градинска маса, е нейната форма и влиянието, което формата оказва върху пространството и функционалността. Независимо дали предпочитате квадратна, правоъгълна или кръгла градинска маса, всяка форма предлага свой набор от предимства.

  • Квадратни градински маси
   Квадратните градински маси като масите за балкон са чудесни за малки пространства и уютни кътчета. Те са компактни и удобни и могат да бъдат поставени до стената, спестявайки ценно пространство на открито. Поради по-малкия си размер, те обикновено са леки и лесни за местене.
  • Правоъгълни градински маси
   Ако имате нужда от място за много гости, правоъгълната градинска маса обикновено е тази с най-голям брой места. Някои правоъгълни маси са разтегателни, което ви дава възможност да настаните още повече хора.
  • Кръгли градински маси
   Кръглата градинска маса може да бъде чудесно решение за по-малки пространства, тъй като позволява повече свободно движение около масата.

  Точно както при избора на размера на вашата маса, можете да научите повече за това как формата на масата влияе върху капацитета и опциите за сядане в нашето ръководство за избор на кухненска маса.

  Градинска маса и градински столове, направени от масивна акация.
  Градинска маса BASTRUP Ø120 натурал/бяло
  450 ЛВ./бр.
  699 ЛВ. /бр.
  Спестете 35%
  Само онлайн
  Стифиращ стол BASTRUP твърда дървесина/бяло
  185 ЛВ./бр.
  249 ЛВ. /бр.
  Спестете 25%
  Само онлайн
  Голяма градинска маса и столове на двора край плажа.
  Градински стол SANDVED черен
  65 ЛВ./бр.
  139 ЛВ. /бр.
  Спестете 53%

  3. Естетични предпочитания

  Личните предпочитания, особено по отношение на външния вид на нова градинска маса, играят ключова роля в процеса на вземане на решения. Предпочитате по-традиционни градински мебели, изработени от твърда дървесина, или предпочитате съвременна, минималистична атмосфера с модерни материали като метали и фиброцимент? Вашата нова градинска маса трябва идеално да се впише със съществуващите ви градински мебели и цялостната атмосфера на вашата външна зона.

  Естетическият избор често може да се преплита с практически съображения, подобрявайки както визуалната привлекателност, така и функционалността на вашето външно пространство. Например, изборът на градинска маса с квадратна метална основа не само въвежда елегантен, лек външен вид, но също така осигурява стабилна основа с повече място за сядане във всеки край на масата. Голяма част от естетиката на градинската маса е тясно свързана с материалите, от които е направена, което е разгледано по-подробно в следващия раздел.

  Градинските маси и столове могат да варират доста по отношение на формата, стила и материалите. Бистро масата RADSTRUP е изработена от закалено стъкло и стомана, а столът NABBEN от пластмаса, докато градинската маса FEDDET и градинските столове EGELUND са изработени изцяло от масивно евкалиптово дърво.

  4. Избор на правилния материал

  Изборът на правилния или най-добрия материал за вашата градинска маса е субективен въпрос без окончателен отговор - зависи изцяло от вашите нужди и предпочитания. Вашият избор на материал влияе върху различни фактори, най-вече върху естетиката и необходимото ниво на поддръжка.

  Например, може да бъдете привлечени от естествения вид на дървото. Бихте ли избрали една от популярните твърди дървесини като евкалипт, акация или тиково дърво, въпреки редовната поддръжка, която може да изисква? Или вместо това бихте избрали изкуствено дърво или композитно дърво за опция без поддръжка?

  Всеки материал има предимства, а повече за материалите на конкретна градинска маса можете да научите в продуктовата й информация в нашия онлайн магазин. Ако се интересувате, нашето изчерпателно ръководство за материалите за градински мебели предоставя много повече информация за различните материали, които обикновено се използват в градинските мебели, включително градински маси.

  Избраният от вас материал за вашите градински мебели може да направи голяма разлика както в естетиката, така и в практичността. Харесвате ли повече пълен градински комплект, изработен от синтетичен ратан без нужда от поддръжка или може би градинска маса с плот от фиброцимент?

  Избор на градинска маса

  С нашата обширна гама от градински маси има разнообразен набор от опции, от които да избирате. Като обмислите внимателно факторите, посочени в това ръководство, вие ще бъдете добре подготвени да вземете информирано решение и да изберете перфектната градинска маса, съобразена с вашите специфични нужди и желания.

  Ако има някои неща, за които не сте сигурни и искате повече информация, или ако имате някакви въпроси, разбира се, винаги сте добре дошли да посетите най-близкия магазин на JYSK за насоки.

  Градински комплекти с маса и столове

  По-голямата част от нашите градински мебели за хранене се предлагат в комплекти, които включват градинска маса и 4 градински стола, пасващи идеално един на друг. Тези комплекти се предлагат на по-ниска, по-достъпна цена в сравнение с това, ако купувате всяка мебел поотделно.

  Открийте повече

  Как да изберем идеалния градински комплект?

  Как да изберем идеалния градински комплект?

  Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

  Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

  Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса

  Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса

  Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

  Хамак или висящ стол? Направете правилния избор