Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Купчина възглавници с изкуствен и естествен пълнеж.

Гид възглавници

Идеалната възглавница придава опора на врата - вратните прешлени са в позиция на естествено продължение на гръбначния стълб. Няма доказателства, че възглавницата, която използвате в момента, е удобна. Може да сте свикнали да спите с плътна възглавница - пълна с пера, въпреки че това не е най-доброто решение за вас. Трудно ще преминете към подходяща, която ще придаде опора. Ако все пак искате да опитате, добра идея е да имате две възглавници, за да да ги подменяте по време на сън.

 

Височина на възглавницата

Възглавница, която осигурява правилна опора, е сред ключовите фактори за постигане на добър сън. При нас ще намерите три различни категории: ниска, средна и висока. Когато правите своя избор, трябва да имате предвид, че оптималната позиция на спане е, когато гръбначният ви стълб е напълно изправен. Височината на възглавницата зависи напълно от предпочитаната позиция на спане.

На една страна

Ако спите на една страна, от изключително значение е да изберете подходяща възглавница, за да не се получава неестествена гънка във вратните прешлени. Тази позиция е подходяща и ако хъркате, тъй като намалява тенденцията това да се случва.

Идеалната възглавница за вас е:

  • Висока възглавница, която ще придаде опора на главата.
  • Твърда възглавница, за да не „потъвате“.
  • Плътна възглавница, за да не остава пространство между матрака и главата.
     

По гръб

Предпочитате да спите по гръб? В този случай изберете ниска възглавница, която да придава необходимата опора на врата. За тази цел изберете с пълнеж от мемори пяна или латекс.

По корем

Въпреки че спането по стомах не е за препоръчване, изберете мека и ниска възглавница, за да намалите напрежението, което се създава във врата. 

Пълнеж на възглавницата

При нас ще намерите три основни типа пълнеж:

Естествен пълнеж

Възглавниците с естествен пълнеж са предимно с пух и пера, но могат да съдържат коприна, вълна, лен или памук. Те са меки на допир и лесно приемат желаната форма. Това е изключително полезно, ако често променяте позицията си на спане.

Изкуствен пълнеж

Той се състои от изкуствени влакна. Този вид пълнеж е много по-еластичен от естествения. Въпрос на вкус е дали предпочитате този вид възглавници пред тези с пух и пера.

Специален пълнеж

Той може да се състои от мемори пяна или латекс. Този вид пълнеж придава оптимална опора, тъй като се състои от изключително компактни частици.

Възглавниците с мемори пяна приемат формата на главата и врата. Така ще постигнете възможно най-правилната позиция на спане, тъй като възглавницата се адаптира към вашето тяло. Ще се събуждате отпочинали, без напрежение и главоболие. Възглавниците с мемори пяна се предлагат в различни размери и форми.

Мемори пяната AIR е пяна за облекчаване на натиска, която не се влияе от околната температура. Това означава, че пяната остава мека и гъвкава дори в хладна среда за спане. Малките, изпълнени с въздух клетки в пяната реагират на теглото на тялото Ви и позволяват на пяната да се оформи бързо и точно според контурите на тялото Ви.

Структура и форма на възглавницата

И накрая, вземете предвид структурата и формата на възглавницата. Ако предпочитате такава, която да отговаря на всичките ви нужди, можете да се спрете на възглавница с една камера.

Тези с повече камери имат допълнителни качества, в зависимост от тяхната структура. Можете да намерите с две, три или четири отделения, с различни комбинации от пълнеж, както и мек екстериор и твърдо ядро, за повече опора.

Ако знаете в каква позиция предпочитате да спите, изберете и възглавница с форма. Този вид обикновено е с пълнеж от мемори пяна и има форма, подходяща за определена позиция на спане.

Открийте повече

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Пътувайте комфортно с ортопедични възглавници WELLPUR

Грижа и поддръжка на завивките и възглавниците

Грижа и поддръжка на завивките и възглавниците

Любимите възглавници на купувача Бери Кристиансен

Любимите възглавници на купувача Бери Кристиансен

Качествена завивка и възглавница са предпоставка за добър сън

Качествена завивка и възглавница са предпоставка за добър сън