Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Карстен и Луизе разказват за новите си възглавници и завивки

Качествена завивка и възглавница са предпоставка за добър сън

Преди осем седмици посетихме семейство Ликке, за да научим какво е качеството на техния сън и да им помогнем да го подобрят. За целта им подсигурихме завивки и възглавници. Експериментът ни започна преди два месеца. Нашият експерт по съня отново посети младото семейство, за да научи как се чувстват с новите придобивки. Дали успешният подбор е помогнал да подобрят съня си и в какви часовете се будят?

“Толкова съм щастлива с новата си завивка! Спя като новородено с нея,“ бърза да отговори щастливата Луизе.

Преди да получи нова възглавница и завивка, Луизе се събуждала по 10-12 пъти през нощта. Тя избра подходящи модели за своите нужди, благодарение на професионалните съвети на експертите ни, и сега сънят й е спокоен, спи през цялата нощ. С изключение на моментите, в които някоя от дъщерите ѝ я буди. Ето и коментарът на Луизе: “Завивката е изключително приятна, наистина можеш да почувстваш как те обгръща. Обожавам я! Вече не чувствам студ.”

На въпроса на нашия експерт дали сънят ѝ се е подобрил, тя отговаря: „Да, вече спя много по-добре! Щастлива съм, че имам нова възглавница и завивка.“

Когато се буди Луизе, е заредена с енергия и споделя: „Спя много по-добре от преди.“

Детската завивка беше точния избор

Осемгодишната дъщеричка на Луизе и Карстен – Тит, е малка лудетина и става от сън изключително рано. „Вече започва да осъзнава, че сънят е изключително ценен. Дори понякога се налага да я будим,“ споделя с усмивка Луизе и допълва:

„Преди ни беше трудно да я преспим за цялата нощ, но сега вече се буди, ако сънува кошмари.“

Луизе и Карстен не знаят дали този факт се дължи единствено на новата завивка. Родителите допускат, че със сигурност е помогнала за спокойния сън през нощта.

„Обичам да спя върху новата си завивка“, възкликва двегодишната Ума. Тя не се завива, а се шмугва под нея и си прави малко „скривалище“. Освен това детската завивка е проветрива и малката Ума не се буди през нощта.

Можете да използвате лятна завивка през цялата година

От другата страна, Карстен има малко по-различни преживявания с новата си завивка.

„Новата завивка е една малка радост, а моята е лека и пухкава,“ споделя той. Новата възглавница също е подходяща за него, но отнема известно време на тялото да свикне с нея. Но завивката се оказва прекалено топла за Карстен и той ще трябва да спи с хладен, летен модел известно време. Кога трябва да извадите зимните завивки е строго индивидуално. В случая на Карстен, ноември се оказа прекалено рано. Сега той има лятна завивка и спи много по-добре.

Повече внимание на най-добрите завивки и възглавници  

„Вече отделяме много повече внимание на съня си, отколкото преди. Ако не бяхме получили толкова много информация в магазина на JYSK, преди да направим покупките си, отново щяхме да се спрем на вариантите, които не ни позволяват да получим необходимото количество сън,“ твърди семейство Ликке. С плам в очите Луизе допълва: „Току-що се върнах от почивка с моята приятелка, а преди да заминем се замислих дали да не взема възглавницата си с мен. Никога не бях правила това преди.“

Засега оставяме щастливото семейство Ликке. Когато се срещнем следващия път с тях, ще поговорим за това как да спим добре през цялата година.

Тест за качеството на съня 

Прекарваме в сън приблизително 1/3 от живота си. Ето защо сънят ни е съществена част от общото ни благополучие. Този малък тест за качеството на съня ще Ви даде индикация за цялостното качество на съня Ви.

Открийте повече

Коя завивка да изберете?

Коя завивка да изберете?

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Безопасност при детските завивки

Безопасност при детските завивки

Продукти и съвети за прохладен сън

Продукти и съвети за прохладен сън