Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Спяща жена

При избора на завивка са важни както алергиите, така и комфортът

Олекотената завивка играе важна роля за качеството на съня Ви и има няколко въпроса, които трябва да се вземат предвид при избора на нова завивка. Олекотената завивка може да е важна и от гледна точка на здравето Ви, ако например сте алергични към акари от домашен прах. Разберете какво трябва да вземете предвид при покупката на нова завивка.

Избор на завивка

При избора на нова завивка трябва внимателно да се разгледат редица фактори:

  • Колко голяма трябва да е завивката?
  • Какъв пълнеж трябва да има Вашата завивка?
  • Трябва ли завивката Ви да е за топлия или студения сезон? 
  • Страдате ли от някакъв вид алергия?

Размерът, пълнежът и степента на тог са от голямо значение за комфорта на завивката и за съня Ви през нощта. Нашето ръководство за завивки предоставя чудесни съвети и полезна информация за завивките, които могат да Ви помогнат да изберете идеалната завивка, която да отговаря на Вашите желания и изисквания.

Ако смятате да инвестирате в нова завивка, може би е добре да разберете дали спите с правилната завивка.

Имайте предвид алергиите при избора на завивка

При избора на завивка трябва да помислите не само за добър сън, но и за алергии. Ако установите, че се събуждате със запушен или течащ нос, сърбеж, екзема, пристъпи на кашлица или други симптоми на свръхчувствителност, това може да е признак на алергична реакция. Алергичната реакция може да бъде причинена от различни неща, но обичайните виновници са акарите на домашния прах: микроскопични същества, които са невидими с просто око.

Алергия и завивки

Преди време беше широко разпространено схващането, че алергичните реакции са резултат от алергия към перата и пуха в завивките и възглавниците. Поради това има места, където завивките с фибри се рекламират като особено антиалергични.

Последните проучвания обаче показват, че само 2-3% от населението са чувствителни към пух и пера. Вместо това повечето хора, които изпитват алергични реакции, са алергични към прахови акари.

Избор на завивка, ако имате алергия

Когато става въпрос за антиалергични завивки, е изключително важно да се избере завивка с калъф, изработен от устойчив на акари плат, който е особено плътно изтъкан. Това помага да се намали проникването на прахови акари. Проверете етикетите за алергии на завивката, за да се уверите в това. Например етикетите за алергии на Nomite, Allerban и Greenfirst посочват, че вашата завивка е хипоалергенна.

Домашните прахови акари обичат да живеят не само в одеялото и възглавницата и е изключително трудно да се изкоренят тези микроскопични същества, след като са Ви посетили. За да намалите броя на акарите в спалнята си, може например да е добре да перете завивките си два пъти годишно и да проветрявате къщата няколко пъти дневно, а проветряването също така благоприятства климата в помещенията.

Открийте повече

Коя завивка да изберете?

Коя завивка да изберете?

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Олекотена завивка с растителен състав на материята

Безопасност при детските завивки

Безопасност при детските завивки

Кой е правилният размер завивка?

Кой е правилният размер завивка?