Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Идеи за преобразяване на спалнята  в комфортно и стилно място

Спалнята: комфортно и стилно място

Спалнята е малкият оазис в жилището. Тя е като малък остров, където се оттегляте от ежедневните проблеми и дилеми, и почивате. Как да създадем място, което едновременно да ни глези и да е функционално е въпрос, чийто отговор ще Ви дадем. Не се притеснявайте! – ние ще Ви помогнем. Предлагаме Ви идеи да превърнете спалнята в любимата стая. Използвайте статията като насоки, добавете и частица лично творчество и се обзалагаме, че в най-скоро време ще отпочивате … като крал или кралица.

Обособете зона за сядане

Спалнята не трябва да бъде ограничена като пространство, където само спите. Тази стая може да се преобрази и да прекарвате свободното си време. Обособявайки зона за сядане, ще постигнете желания резултат.

Тук е важно да споменем, че трябва да идентифицирате ролята на това пространство. Ако обичате да четете, поставете кресло до прозореца или до библиотека. Ако сте запалени по сериалите, филмите и следите всичко по телевизията с интерес, една кушетка или двуместно канапе ще Ви позволи да се изтегнете пред телевизора.
 

Мястото за съхранение е ключово

Истинско предизвикателство е да съберете всичко в спалнята. За да поправите това, трябва да изнесете решенията за съхранение на преден план във Вашия дизайн, вместо да ги скривате. Като интегрирате вещите в декора на помещението, те ще имат стилна двойна роля.

За да придадете на спалнята класически вид, гардеробът е от изключително значение. Най-добрият вариант е да изберете модел на вграден гардероб, изработен по поръчка и да отговаря на Вашите нужди. Можете да намерите и готови решения, които да паснат на Вашия стил. Ако предпочитате по-нестандартни решения, откритите рафтове ще направят помещението по-модерно.

Легло с пердета и стилен гардероб

Не оставяйте стените голи

Декорацията на стените винаги дооформя и внася настроение в жилището. Стените на спалнята също може да се украсят. Желателно е да се използват по-малко елементи в обзавеждането, които да привличат вниманието. Когато имате възможност, използвайте декорации по стените, за да обособите различните зони в пространството. Например над леглото, до мястото за сядане, както и в близост до гардероба. Ако все още имате свободно място, експериментирайте с украшения. Не се страхувайте от разнообразието, когато избирате декорации за стените. Играйте с цветове, текстури и материали и не се притеснявайте да смесите различни размери, форми и стилове.

Декорация на стените

Добавете текстура с текстил 

В интериорния дизайн текстурите играят важна роля за това как възприемаме пространството. Например, ако искате спалнята Ви да излъчва топлина, уют и приветливост, ще постигнете този ефект с голямо количество текстил.

Разбира се, първата Ви мисъл са чаршафите. Не трябва да се спирате на който и да е комплект. Напластете различни материали – пух, коприна и вълна, за да постигнете пространство, което никога няма да искате да напуснете. След това добавете килим и одеяло на мястото за сядане.
 

Подчертайте акцентите

Спалните са неутрални пространства. Кой не желае една спокойна атмосфера, когато става дума за добър сън? Но когато стените са с неутрален цвят, както и чаршафите, акцентите са още по-критични, за да балансират дизайна.

Бъдете смели с акцентите в спалнята. Намерете аксесоари, които да включват дръзки нюанси на Вашата цветова схема. Не забравяйте шарките и щампите. Каквото и да изберете, стремете се да Ви допада и да внесете характер в стаята.

Всички се стремим към спалня, която да бъде място, където да избягаме от забързаното ежедневие. Понякога е трудно да намерим баланса между практичното и комфортното. Надяваме се съветите ни да Ви помогнат. Използвайте идеите като начална точка на Вашия проект, с който ще превърнете спалнята в новата любима стая.

Какво искате в спалнята? Имате ли въпроси как да постигнете баланс между комфорт и практичност? Оставете Вашето мнение в коментарите.

Открийте повече

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Ръководство: Избор на правилния килим за всяка стая

Ръководство: Избор на правилния килим за всяка стая

Обновете спалнята си със спално бельо

Обновете спалнята си със спално бельо