Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Мъж и жена интервюирани за качеството на техния сън.

Спим по-добре през нощта

Вече една година проследяваме с интерес семейство Ликке от град Есберг, Дания, в техният опит да намерят подходящите възглавници и завивки за нуждите на цялото семейство. Когато започнахме този малък проект, те имаха само няколко идеи за това как трябва да изглежда идеалната обстановка за сън.

“През последната година бяхме „принудени“, да се погрижим за съня си и за това как влияят различните завивки. Сега сме изключително доволни от постигнатите резултати,“ споделя Луизе и допълва: „Ако не бяхме взели участие в това „проучване“, най-вероятно все още щяхме да използваме старите си завивки“.

Семейството изпробва както зимни, така и летни завивки. Главата на семейството - Карстен, вече спи много по-добре, от колкото някога до сега. Той сподели: „Благодарение на летните завивки, тази година нямахме онези горещи и потни нощи. Обикновено не използвам олекотена завивка от май до август, но тази година спах прекрасно с новото ми лятно шалте. Според мен не съществува понятието „целогодишна завивка“, въпреки че години наред мислех точно обратното.“

Най-хубавото в цялата история, обаче е подобрението в качеството на съня на децата. „Момичетата обичат да се сгушват в новите завивки и възглавници и се будят много по-рядко. По този начин и ние намалихме безсънните си нощи,“ споделя Луизе с усмивка. С избора на правилната детска завивка детето получава по-качествен и пълноценен сън. Голяма част от родителите не се съобразяват с това и не отделят внимание на детските възглавници и завивки.

„Не знаем защо не сме поставили съня си на първо място до сега. Сега като погледнем назад, много години са минали с не толкова добри условия за сън, защото не сме се замисляли кои са причините,“ обобщава Карстен.

Как да подобрим съня си:

Семейство Ликке и нашите експерти формулираха своите съвети така:

  • Факт е, че различните хора имат различни нужди. Вашата завивка може да не е идеалното решение за Вашия партньор.
  • Вземете под внимание условията за сън. Добре изолирана ли е спалнята? Топла или студена е тя? Спите ли с отворен прозорец? Това са само част от факторите, които могат да повлияят при избора на завивка.
  • Оставете достатъчно време на новата възглавница или завивка да се „разгърне“. На тялото са му необходими около 14 дни, за да свикне с новите придобивки.
  • Не забравяйте децата. Те също имат своите нужди, когато става въпрос за възглавници и завивки.
  • Спалното бельо може да повлияе на изолиращата сила на завивката. Изберете чаршафи, изработени от естествени материали, които да позволят на завивката да запази комфортна температура по време на сън.
  • Посетете магазин JYSK за повече полезни съвети и насоки. Там можете да видите и да докоснете различните видове възглавници и завивки, преди да направите своя избор.

Още насоки и съвети за избора на възглавница или завивка ще намерите в нашия гид завивки или гид възглавници.

Открийте повече

Продукти и съвети за прохладен сън

Продукти и съвети за прохладен сън

Как да намалим алергиите в спалнята?

Как да намалим алергиите в спалнята?

Разберете значението на съня

Разберете значението на съня

Как да спим по-добре в жегата?

Как да спим по-добре в жегата?