Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Спокойно спяща жена

Продукти и съвети за прохладен сън

В горещите летни нощи намирането на спокойствие, тишина и комфорт може да бъде предизвикателство. Ако през нощта Ви е твърде топло, за да спите, има няколко неща, които можете да направите, за да се охладите.

1. Вземете лятна завивка

За някои хора е трудно да заспят само под чаршаф. Прохладната лятна завивка е създадена, за да Ви помогне да спите комфортно в топло време: тя отвежда топлината и влагата от тялото Ви, за да се събудите отпочинали.

2. Използвайте подходящо спално бельо

Лененото спално бельо е идеално за топлите летни месеци. Този тип тъкани бързо абсорбира влагата и отново я отделя. Този ефект запазва спалното бельо сухо и свежо и може да Ви помогне да заспите спокойно дори в горещите летни нощи. Спалното бельо, изработено от ленени влакна, също е много издръжливо. То не съдържа власинки и това означава, че можете да осигурите по-здравословна среда за сън.

3. Вземете охлаждаща надматрачна постелка

Ако все още нямате топ матрак, това лято може да е моментът да си купите такъв - не само защото топ матракът може да защити и удължи живота на матрака Ви, но и защото можете да си купите такъв с охлаждащи свойства. Латексът Ви дава усещането, че лежите върху горната част на матрака, а не потъвате в него, което означава, че топлината се отделя по-лесно. Надматрачните постелки GOLD T65 са продукт, който позволява на тялото Ви да диша и да изпарява излишната топлина и влага.

4. Използвайте протектор за матрак и протектор за възглавница

Ако сте склонни да се потите през нощта, използването на протектор за матрак е добра идея. Той удължава живота на Вашия матрак или топ матрак, като го предпазва от влага.

Протекторът за възглавница предпазва възглавницата Ви не само от пот, но и от продукти за оформяне на коса, нощен крем и др. По този начин се подсилва и издръжливостта на възглавницата.

5. Спете в правилната поза

Колкото по-малка част от тялото Ви се допира до матрака, толкова по-добре. Ето защо спането настрани може да бъде полезно. Спането в поза "морска звезда" също може да Ви помогне да спите прохладно. Прочетете какво издава позата Ви за сън за характера.

6. Намерете подходящата пижама

Изберете пижама от лек материал, който отвежда влагата, например памук. Може би се изкушавате да спите au naturel, но имайте предвид, че пижамата ще абсорбира поне част от влагата и по този начин ще предпази спалното бельо и чаршафите Ви.

7. Дръжте напитка и влажна кърпа до леглото

Дръжте бутилка с вода до леглото, но не пийте прекалено много, ако не искате да се събудите посред нощ, за да отидете до тоалетната. Можете да се разхладите и с влажна кърпа върху лицето си.

8. Закрийте цялата слънчева светлина

Не забравяйте да блокирате цялата слънчева светлина през деня с помощта на затъмняващи завеси или затъмняващи ролетни щори. В идеалния случай температурата в спалнята трябва да е по-ниска от тази във всекидневната - за предпочитане около 18-19 градуса. Затъмняващите завеси ще попречат на слънчевите лъчи да нагряват помещението.

9. Вечеря и напитки, които могат да Ви загреят

Пикантната храна може да Ви накара да се изпотите, затова не консумирайте лют червен пипер и халапеньо през последните няколко часа преди лягане.

Също така избягвайте да пиете алкохол и кафе 2-3 часа преди да си легнете.

Открийте повече

Как да намалим алергиите в спалнята?

Как да намалим алергиите в спалнята?

Разберете значението на съня

Разберете значението на съня

Как да спим по-добре в жегата?

Как да спим по-добре в жегата?

Какви цветове да използваме в спалнята?

Какви цветове да използваме в спалнята?