Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Различни позиции на сън

Какво издава позата за сън за характера?

За разлика от музиката, която слушаме или дрехите, които носим - все съзнателно направени избори, позицията на спане спада към нещата, които правим несъзнателно. Според специалистите тя разкрива истинската същност на човека. Проучванията показват, че позицията на спане може да бъде пряко свързана с някои черти на характера. Доколко са полезни за здравето, каква позиция предпочитате Вие и какво означава тя, можете да прочетете по-долу:
Зародиш

Позиция зародиш е най-разпространената и е предпочитана два пъти повече от жените, отколкото от мъжете. Ако това е и Вашият избор, то на пръв поглед сте дръпната личност -не общувате с околните, освен ако не е необходимо и изглеждате затворени вътре в себе си, но когато бъдете опознати, моментално се забелязват добро сърце и нежна душа. Имате нужда да прекарате известно време с даден човек, за да се отпуснете и да разкриете истинската си същност.

Съвет: за здравословен сън в позиция фетус е препоръчително да поставите възглавница между коленете, по този начин намалявате напрежението в мускулите и гърба.Войник 

Спите по гръб, с изпънато тяло и ръцете, прибрани до трупа, като войник. Ако предпочитате тази позиция, то Вие сте тихи, резервирани и имате големи очаквания от себе си и от останалите. Спането по гръб може да доведе до хъркане и нездравословен сън.

Съвет: спането по гръб може да доведе до хъркане и нездравословен сън, изберете по-твърда повърхност, която да предаде необходимата опора на гърба. Матракът е от изключително значение, изберете твърд или средно твърд матрак с пружини или пяна.


Свободно падане

Спите по стомах, с глава обърната на една страна и ръце около възглавницата. Ако предпочитате тази позиция, Вие сте общителна, екстровертна, директна и чувствителна личност. Не обичате да Ви критикуват, действате прибързано и не обичате екстремните ситуации.

Съвет: спането по стомах не е препоръчително, създава напрежение във врата. Ако спите само в тази позиция, препоръчително е да поставите възглавница в зоната на слабините, за да намалите напрежението в гръбначния стълб. Подменете старата възглавница с нова, по-ниска.


Морска звезда

Спите по гръб с двете ръце нагоре. Ако това е Вашата любима позиция, Вие винаги сте готови да помагате, Вие сте добър слушател, както и отличен приятел. Не обичате да сте в центъра на вниманието и сте интровертна личност.

Съвет: Както и в позиция войник, така и в позиция морска звезда може да страдате от лош сън и хъркане. Ще подобрите съня си значително, ако поставите възглавница под коленете си, за да намалите напрежението в седалищния нерв.


Мечтател

Спите по гръб, с ръце поставени под главата или под възглавницата. Вие сте оптимистични, безгрижни и щастливи. Близките и приятелите са на първо място, готови сте да направите чудеса за тях. Имате големи очаквания от живота и може да сте хедонисти.


Любител на възглавници

Ако прегръщате възглавницата си, когато заспивате, както дете прегръща плюшената си играчка, Вие сте грижовна личност. Семейството и приятелите са най-важни за Вас и не бихте направили нищо, което да ги застраши.

Източници:

Какво е качеството на Вашия сън?

Какво е качеството на Вашия сън? Научете повече по този въпрос, като направите нашия тест. 

Открийте повече

Продукти и съвети за прохладен сън

Продукти и съвети за прохладен сън

Как да намалим алергиите в спалнята?

Как да намалим алергиите в спалнята?

Разберете значението на съня

Разберете значението на съня

Как да спим по-добре в жегата?

Как да спим по-добре в жегата?