Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всички* онлайн поръчки само до 22 март!


(*късна и съботна доставка се заплащат допълнително)

Спалня със скрин, легло и нощно шкафче

Как да изберем подходящото нощно шкафче?

Веднъж опитали да имате нощно шкафче, няма да можете да се върнете назад. Свикнете ли на удобството да имате къде да сложите очилата или вечерната си литература, то става съществена част от Вашата спалня.

Има много различни модели и стилове на нощни шкафчета, от които да избирате. Затова сме събрали няколко съвета, които могат да Ви помогнат да направите правилния избор.

Колко голямо и колко високо?

Като начало помислете с колко място разполагате от двете страни на леглото Ви и какви са намеренията Ви за нощното шкафче. Искате ли лампа на шкафчето или смартфонът и будилникът Ви са достатъчни? Повечето нощни шкафчета са широки и дълбоки между 40 и 50 см, така че намерете такова, което да пасва както на спалнята, така и на намеренията Ви.

Ако нямате много място в спалнята Ви, помислете за плаващо нощно шкафче, което да монтирате на стената. Тo обикновено заема по-малко място от стандартните нощни шкафчета, които са позиционирани на пода.

Нощното шкафче трябва да е на нивото на горната част на матрака или малко по-високо. По този начин ще Ви е по-лесно и удобно да вземате неща от него, докато лежите.

Спалня с легло и нощно шкафче

Нуждаете ли се от място за съхранение в спалнята?

Нощните шкафчета могат да бъдат просто масички или да предлагат пространство за съхранение в спалнята с чекмеджета, шкафове или отворени рафтове. Нощно шкафче с чекмедже може да Ви помогне да поддържате спалнята подредена, а ако има отворен рафт - можете да държите там както списания, така и декорации. 

Комбинацията от малко чекмедже и отворен рафт под или над него е чудесна.

Спалня с легло и нощно шкафче

Какъв е Вашият стил?

Можете да изберете класическо решение и да се сдобиете с нощно шкафче, което да съответства на рамката на леглото или на скрина. Ако искате да постигнете балансирана визия, имате нужда от две еднакви нощни шкафчета. Поддържането на симетрия прави спалнята визуално по-привлекателна.

Прочетете нашите най-добри съвети за избор на легло.

Спалня с легло и нощни шкафчета


Можете обаче да изберете и две нощни шкафчета, които са в различни стилове. Може да Ви харесва динамичният вид или просто рафтът да е по-подходящ за едната страна на леглото, докато нощното шкафче да е идеално за другата. Няма проблем да имате две нощни шкафчета с различни размери или форми. Или пък да имате само едно - просто се уверете, че то е достатъчно голямо, за да побере нещата за през нощта на Вас и на партньора Ви.

Спалня със скрин, легло, нощно шкафче и стенни рафотве

Кой е подходящият материал за нощно шкафче?

Има различни неща, които трябва да се вземат предвид, когато става въпрос за материал. Ако обичате да държите чаша с вода на нощното шкафче, изберете такова с повърхност от метал или друг материал, който не се замърсява толкова лесно, колкото дървото. Ако се стремите към динамичен вид с различни стилове, съчетаването на материалите също може да бъде елементът, който осигурява завършен вид на спалнята.

Нощно шкафче от метал с едно чекмедже

Съвети за нощно осветление и декор

Искате да можете лесно да достигнете до нощното Ви осветление, затова настолната лампа е идеална за нощното шкафче. Уверете се, че можете да я включвате и изключвате от удобното Ви легло и че светлината не Ви заслепява. Ако нощното Ви шкафче е малко, помислете за лампа, монтирана на стената. Вази и декоративни предмети могат да придадат приятна атмосфера на стаята, но внимавайте, ако ги поставяте на нощното шкафче - можете да ги съборите в съня си. За предпочитане е малка саксия с изкуствено растение, която може да създаде приятна и спокойна атмосфера преди лягане.

Открийте повече

Любимите декорации за прозорци на купувача

Започнете пролетта със спокойни, зелено-сини нюанси

Любимият декор на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Открийте най-близкия до Вас JYSK магазин

Получете съвет и съдействие от нашите JYSK служители и открийте широкия ни асортимент в магазина.