Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани категории през седмицата на скандинавския сън!

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Нуждаете се от нов градински комплект, който да се използва в градината или на терасата? С градински комплект можете да се възползвате още повече от откритото пространство и късните летни вечери. Въпреки това може да е трудно да намерите идеалния комплект за почивка, който да Ви подхожда.

Съществуват безброй комбинации от маси, столове и дивани. Освен това трябва да помислите и за качеството и поддръжката. Ще Ви помогнем по пътя с ръководство за това кой градински комплект да изберете и на какво да обърнете внимание.

Всички комплекти за отдих

За какво можете да използвате градинските комплекти за отдих?

На терасата и в градините можете да ползвате комплектите за отдих. Те придават на външното Ви пространство специална, релаксираща атмосфера. Това е не само място, където можете да се храните, но и място, където можете да се отпуснете и да се насладите на тишината или на времето, прекарано с приятелите и семейството. Комплектът за отдих може да бъде място за събиране и срещи във Вашата градина.

Черна градинска гарнитура с малка маса и два стола


Помислете как искате да използвате външното си пространство. Искате ли да го използвате предимно под дърветата в градината, където можете да се насладите на чаша вино с вдигнати крака? Или пък искате да го използвате, когато имате повече гости, или като шезлонг на терасата?

Сив градински комплект с ъглов диван, стол и регулируема маса

Градински комплекти за отдих - какво да търсим?

Когато търсите нова градинска мебел, изборът може да е огромен. Препоръчваме Ви да разгледате съотношението между цена, функционалност и нужди от Ваша страна. Ако съпоставите тези фактори, ще откриете най-добрите градински мебели. В JYSK предлагаме градински комплекти за всички бюджети и нужди. За да Ви улесним, подбрахме 3-те най-важни фактора, които трябва да вземете предвид при покупката на градински комплект.

1. Пространства и размери

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е размерът на външното Ви пространство. Имате ли балкон или огромна тераса? Без значение какво, можете да намерите градински комплекти, които да отговаря на Вашите нужди. 

За малкото външно пространство може да е проблематично да се използва ъглов диван, но комплект от 2 шезлонга и маса може да е добър вариант. Вижте нашия асортимент от по-малки градински комплекти за отдих тук:

 

Ако външното Ви пространство е по-голямо от малка тераса или балкон, но не е твърде голямо, тогава добро решение би било да комбинирате градински комплект с малък комплект или да изберете нашите средни градински комплекти:

 

Ако липсата на място не е проблем, можете да избирате по-свободно. Тогава обаче може да възникне проблемът да се "запълни" цялото пространство и да се получи цялостен вид. Добър избор е голям градински комплект с ъглов диван:

2. Материали и поддръжка

Градинските комплекти за отдих с ниска степен на поддръжка са идеални, особено ако сте от хората, които свързват лятото с дълги почивни дни и не искат да отделят време за поддръжка на градинския си комплект за отдих.

Повечето комплекти за отдих са изработени от изкуствена дървесина, ратан и алуминий, които почти не се нуждаят от поддръжка и са устойчиви на атмосферни влияния. Лесно се почистват със сапун и вода. Ратанът и алуминият са също така леки и затова се пренасят лесно.

Градински комплекти от метал и дърво

Градинските комплекти от дърво и метал често имат много модерен и семпъл вид. Стил, който се съчетава много добре с много новопостроени къщи. Кой комплект предпочитате?

Градински холни комплекти от метал и дърво

Градински комплекти за отдих от ратан

Ратановите комплекти за отдих се предлагат в различни цветове, включително черен, сив и естествен, както и в различни форми на ракита. Ратанът придава на терасата Ви особен уютен вид. Както цветовете, така и композицията на модулите оказват влияние върху цялостното визуално изражение. Кой комплект предпочитате?

Градинска комплект с ъглов диван от ратан

Бързосъхнещи и устойчиви на всякакви атмосферни влияния комплекти за отдих

Изберете между бързосъхнещи и устойчиви на всякакви атмосферни влияния комплекти за почивка, ако те трябва да са с много ниска поддръжка - без да се прави компромис с дизайна и комфорта.

 

Прочетете повече за Мебели за отдих, устойчиви на дъжд и Градински мебели, които можете да оставите на открито през цялата година.

3. Комфорт и дизайн

Защото удобството е важно, но стилът не остава по-назад!

Вярваме, че градинските мебели трябва да са продължение на дома Ви. Имаме удобни дивани и седалки на закрито, така че защо да не си позволим този лукс и на открито.

Голям градински диван с дървена маса


Стилът и удобството са индивидуални. Ако се съмнявате какъв стил градински комплекти да изберете, разгледайте избора си на мебели за интериорно обзавеждане. Придайте стилен и цялостен вид като съчетаете вътрешното и външното си пространство.

Открийте повече

Съвети за безопасност за външно коледно осветление

Лесно преобразяване на вътрешния двор

Изкуствени растения за дома и градината

Красиви плажни принадлежности

Открийте най-близкия до Вас JYSK магазин

Получете съвет и съдействие от нашите JYSK служители и открийте широкия ни асортимент в магазина.