Свещи и салфекти за празнично декорирана маса

Подобрете трапезата си с нашата изискана колекция от салфетки и свещи. От романтични вечери до празнични събирания, нашата гама от салфетки добавя нотка на изтънченост и практичност към всяка декорация на масата. Изберете от разнообразие от цветове и дизайни, които да отговарят на вашия стил и повод. В допълнение към тях са нашите първокласни свещи, предназначени да подобрят атмосферата със своя нежен блясък и завладяващи аромати. Разгледайте още нашите LED свещи и ароматни свещи.

Цветове в трапезарията

Трапезарията е едно от местата, където най-лесно може да се направи голямо впечатление с обновяване на декора:

  1. Изберете темата: Решете темата или стила, който искате да постигнете за вашата маса. Независимо дали става въпрос за официална вечеря, уютно семейно събиране или романтична вечеря за двама, изберете салфетки и свещи, които допълват настроението и декора.
  2. Изберете салфетки: Изберете салфетки, които пасват на вашата покривка или сервиз. Можете да изберете класически бели салфетки или да добавите поп цвят с ярки нюанси или шарени дизайни. Сгънете спретнато салфетките или използвайте декоративни пръстени за салфетки, за да добавите стил към обстановката.
  3. Добавете свещи: Поставете свещите стратегически около масата, за да създадете топла и привлекателна светлина. Можете да използвате свещници или декоративни табли, за да повдигнете свещите и да предотвратите капенето на восък върху покривката. Изберете ароматни свещи, за да добавите допълнителен слой атмосфера с приятни аромати.
  4. Централен елемент: Помислете дали да не използвате централен елемент, за да закрепите настройката на масата. Това може да бъде флорална композиция, декоративна купа, пълна с плодове или орнаменти, или дори колекция от стълбовидни свещи с различна височина. Подредете централния елемент в средата на масата, като се уверите, че не пречи на гледката или разговора.
  5. Последни щрихи: След като всичко е на мястото си, отделете малко време, за да се уверите, че сервирането на масата изглежда сплотено и балансирано. Коригирайте разположението на салфетките и свещите според нуждите и направете окончателни корекции, за да създадете визуално привлекателна подредба.

Съвети за отстраняване на восък

Случвало ли ви се е да се окажете с восък върху любимия ви пoкривка? Независимо дали става въпрос за разлята свещ или капещ восъчен печат, премахването на восък от текстил може да бъде трудна задача. Но не се страхувайте, ние ви предлагаме някои изпитани и тествани методи за справяне с този често срещан проблем. Първо, методът на замразяване - поставете засегнатата тъкан във фризера и оставете восъка да се втвърди. След като замръзне, внимателно изстържете восъка с тъп нож. Ако замразяването не е опция, опитайте метода на гладене. Поставете тъканта върху кърпа, поставете хартиена кърпа или кафява хартиена торбичка върху восъка и гладете върху нея на ниска температура. Топлината ще разтопи восъка и хартията ще го попие. За тези, които нямат ютия, методът на нагряване и попиване може да е добра алтернатива. Използвайте сешоар, за да омекнете восъка, след което го попийте с хартиена кърпа. След като премахнете восъка, третирайте всички останали петна с малко препарат за премахване на петна или препарат за съдове, преди да перете както обикновено. С тези прости техники можете да се сбогувате с петна от восък и да запазите тъканите си свежи и чисти.