Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на градинските мебели с намаления до 50%!

Жена  държаща ключове за жилището

Как да отдадем под наем стая във нашия дом?

Често ми се случва да пътувам, не по задължение, а защото обичам да посещавам различни места, да опитвам от местната кухня и да черпя вдъхновение от локалната култура. В повечето случаи отсядам в апартаменти, а не в хотели. В зависимост от дестинацията и самите жилища се различават, някои са изключително комфортни и уютни, други са по-студени, а трети дори не заслужават коментар.

Ако сте решили да отдадете под наем стая, апартамент или вила за летния сезон, ето и няколко съвета как да го направите по-привлекателно за потенциалните наематели. След въпроса за местоположението е и как изглежда интериора, който е решаващ в повечето случаи. 

Ето как да отдадете под наем стая във Вашия дом

1. Почистете и подредете мястото 

Нищо не е по-неприветливо като неподреденото и мръсно място. Преди да се захванете да правите снимки или да посрещате гости, почистете с прахосмукачка. Уверете се, че сте оставили достатъчно място за посетителите, за да могат да оставят своя багаж.

Преди няколко години посетих Хонг Конг. Там квартирите са скъпи, но и изключително малки, като кибритени кутийки. В стаята имаше две легла и мини хладилник. Ако сте намислили да отдадете подобен вид стая или апартамент, използвайте разумно пространството във височина. С помощта на закачалка за стена и няколко рафта Вашите временни наематели ще имат достатъчно място за своите принадлежности. И не забравяйте светлината, все пак тя прави помещението да изглежда по-просторно.

2. Създайте приветлив интериор

Голите стени може да се окажат скучни, не се отчайвате. Добавете малко цвят в помещението с помощта на постери и стилни рамки.  

Декорация за дома


Наскоро посетих Будва, китно градче на Адриатическо море. Настаних се в малък апартамент на последния етаж, на нова кооперация. Изумителна гледка, но и самата стая не отстъпваше по нищо. Беше обзаведена семпло, но стилно. Сякаш беше вила на гръцки остров. В стаята имаше голямо легло с метална рамка и кокетни декорации, напомнящи безгрижните летни дни, а на терасата предвидливо бяха разположени кокетна маса за бистро и столове. Собствениците знаеха, че посетителите ще искат да се любуват на гледката.  

 

Декорация за дома

3. Осветлението играе важна роля

Осветлението играе важна роля в стаята. Колко силно трябва да е и къде трябва да бъдат поставени осветителните тела? 

Светлината, разпръсквана от полилея, може да придаде интересно излъчване на стаята. Най-добре този източник на светлина да бъде оставен като алтернатива. Използвайте няколко настолни лампи или лампиони в ъглите на помещението или където сметнете за добре. Разположението на светлините е изключително важно, трябва да имате такава до леглото и над масата за хранене. Експериментирайте, така ще постигнете малко стил "ХЮГЕ". Моделите, които са с батерии, са перфектен избор за тази цел. 

Декорация за дома

4. Място за съхранение

Обикновено пътувам само с една раница. Без значение дали е ваканция от 2-3 дни или в рамките на месец. За мен гардеробът не е от изключително значение. Трябва да се съобразите с факта, че Вашите гости могат да пристигнат с голям багаж. Оставете им място за съхранение, когато отдавате стая или апартамент. Гардеробът не трябва да е голям, но е хубаво да има релса за закачалки и няколко рафта. Ако мястото Ви е оскъдно, изберете щендер с поставка за обувки. Този вариант в комбинация със закачалки е приемливо решение за няколко дни. 

Декорация за дома


Не забравяйте и малките неща. Няколко рафта, където да поставите брошури с туристическите атракции в града, както и една две кошници – за ключове, слънчеви очила и т.н.   

Декорация за дома


Мултифункционалната мебел е подходящо решение за Вас. Например, разтегателно канапе с място за съхранение ще бъде най-полезната мебел. Комбинирайте го с надматрачна постелка, за повече комфорт. И табуретка, която вечер ще превърнете в практична нощна масичка. 

Декорация за дома

Открийте повече

Поканете топлината на пролетта в дома си

Създайте лятна атмосфера в банята си

Любимите декорации за прозорци на купувача

Започнете пролетта със спокойни, зелено-сини нюанси

Открийте най-близкия до Вас JYSK магазин

Получете съвет и съдействие от нашите JYSK служители и открийте широкия ни асортимент в магазина.