Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Жена  държаща ключове за жилището

Как да отдадем под наем стая във нашия дом?

Често ми се случва да пътувам, не по задължение, а защото обичам да посещавам различни места, да опитвам от местната кухня и да черпя вдъхновение от локалната култура. В повечето случаи отсядам в апартаменти, а не в хотели. В зависимост от дестинацията и самите жилища се различават, някои са изключително комфортни и уютни, други са по-студени, а трети дори не заслужават коментар.

Ако сте решили да отдадете под наем стая, апартамент или вила за летния сезон, ето и няколко съвета как да го направите по-привлекателно за потенциалните наематели. След въпроса за местоположението е и как изглежда интериора, който е решаващ в повечето случаи. 

Ето как да отдадете под наем стая във Вашия дом

1. Почистете и подредете мястото 

Нищо не е по-неприветливо като неподреденото и мръсно място. Преди да се захванете да правите снимки или да посрещате гости, почистете с прахосмукачка. Уверете се, че сте оставили достатъчно място за посетителите, за да могат да оставят своя багаж.

Преди няколко години посетих Хонг Конг. Там квартирите са скъпи, но и изключително малки, като кибритени кутийки. В стаята имаше две легла и мини хладилник. Ако сте намислили да отдадете подобен вид стая или апартамент, използвайте разумно пространството във височина. С помощта на закачалка за стена и няколко рафта Вашите временни наематели ще имат достатъчно място за своите принадлежности. И не забравяйте светлината, все пак тя прави помещението да изглежда по-просторно.

2. Създайте приветлив интериор

Голите стени може да се окажат скучни, не се отчайвате. Добавете малко цвят в помещението с помощта на постери и стилни рамки.  

Наскоро посетих Будва, китно градче на Адриатическо море. Настаних се в малък апартамент на последния етаж, на нова кооперация. Изумителна гледка, но и самата стая не отстъпваше по нищо. Беше обзаведена семпло, но стилно. Сякаш беше вила на гръцки остров. В стаята имаше голямо легло с метална рамка и кокетни декорации, напомнящи безгрижните летни дни, а на терасата предвидливо бяха разположени кокетна маса за бистро и столове. Собствениците знаеха, че посетителите ще искат да се любуват на гледката.  

3. Осветлението играе важна роля

Осветлението играе важна роля в стаята. Колко силно трябва да е и къде трябва да бъдат поставени осветителните тела? 

Светлината, разпръсквана от полилея, може да придаде интересно излъчване на стаята. Най-добре този източник на светлина да бъде оставен като алтернатива. Използвайте няколко настолни лампи или лампиони в ъглите на помещението или където сметнете за добре. Разположението на светлините е изключително важно, трябва да имате такава до леглото и над масата за хранене. Експериментирайте, така ще постигнете малко стил "ХЮГЕ". Моделите, които са с батерии, са перфектен избор за тази цел. 

4. Място за съхранение

Обикновено пътувам само с една раница. Без значение дали е ваканция от 2-3 дни или в рамките на месец. За мен гардеробът не е от изключително значение. Трябва да се съобразите с факта, че Вашите гости могат да пристигнат с голям багаж. Оставете им място за съхранение, когато отдавате стая или апартамент. Гардеробът не трябва да е голям, но е хубаво да има релса за закачалки и няколко рафта. Ако мястото Ви е оскъдно, изберете щендер с поставка за обувки. Този вариант в комбинация със закачалки е приемливо решение за няколко дни. 

Не забравяйте и малките неща. Няколко рафта, където да поставите брошури с туристическите атракции в града, както и една две кошници – за ключове, слънчеви очила и т.н.   

Мултифункционалната мебел е подходящо решение за Вас. Например, разтегателно канапе с място за съхранение ще бъде най-полезната мебел. Комбинирайте го с надматрачна постелка, за повече комфорт. И табуретка, която вечер ще превърнете в практична нощна масичка. 

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача