Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Поради повишения обем от онлайн поръчки е възможно сроковете за доставка да бъдат удължени с до 5 дни (5 до 10 работни дни). Благодарим Ви, че пазарувате при нас!

5 различни градински стола на двор с изглед към морето.

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Градинските столове, често заедно със страхотна градинска маса, са съществена част от насладата на открито. Независимо дали вашето външно пространство се състои от малък балкон, голям вътрешен двор или голяма градина, градинските столове ни позволяват да прекарваме време с приятели и семейство.

Търсите градински столове, градински кресла или може би уникални висящи столове или шезлонги? Без значение кой вид, изборът на перфектните столове за вашите желания и нужди може да бъде трудно решение. За щастие, това ръководство може да ви помогне да се ориентирате, за да направите правилния избор. Прочетете какво трябва да знаете за избора на правилните градински столове.

Как избирате правилния градински стол?

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, преди да вземете решение за градински столове, които искате да закупите. Градинските столове се предлагат в различни видове, като някои са предназначени за хранене на открито, а други за излежаване и релакс на открито. И така, как можете да сте сигурни, че ще направите правилния избор от самото начало? В следващите раздели ще научите повече за съответните фактори, които трябва да имате предвид.

1. Различни видове градински столове

Има много различни видове градински столове. Някои са идеални за наслада на чаша кафе или студена напитка до градинската маса на слънце, докато други са идеални за почивка през топлите летни следобеди. В секциите по-долу ще намерите по-широка селекция от столове за открито, вариращи от столове за хранене до шезлонги, предлагащи по нещо за всяка обстановка и дейност на открито.

Градински трапезни столове

Вероятно най-широко използваният тип градински столове, градинският стол за хранене е – заедно с градинската маса – идеален за прекарване на времето на открито. Перфектни за хранене на открито, наслаждаване на студена напитка в компания или организиране на голяма вечеря или празненство, градинската маса и градинските трапезни столове са страхотни допълнения към вашия балкон, вътрешен двор или градина. Ако искате да научите повече за съчетаването на вашите градински столове с подходяща маса, разгледайте нашето ръководство за избор на правилната градинска маса.

Градински кресла

Градинските кресла са предназначени за комфорт, излежаване и релаксация, като предлагат луксозни възможности за отпускане по време на мързеливи следобеди или организиране на събирания вечер. Тези столове обикновено са по-големи от градинските трапезни столове, което ви позволява да се отпуснете напълно и да се насладите на разнообразни дейности като четене на любима книга, дрямка или просто да се припичате на открито с любимите хора. Със стилен дизайн те служат като страхотни визуални допълнения към вашия балкон, вътрешен двор или градина и дори могат да служат като привличащи вниманието елементи.

Висящи столове, градински пейки и шезлонги

Освен типичните градински столове, има и други видове, които предлагат уникални и специални изживявания. Градинските пейки, например, са многофункционални алтернативи на традиционните градински трапезни столове, подходящи за осигуряване на места за сядане. Освен това висящите столове и шезлонги предлагат повишено ниво на комфорт и релаксация. Особено шезлонгите са идеални за слънчеви бани, докато висящите столове, с лекото си люлеене, осигуряват максимален комфорт. Вижте нашето ръководство за висящи столове за повече вдъхновение.

Градинските столове се предлагат в голямо разнообразие от форми, размери и материали, а тяхното визия и привлекателност могат значително да променят цялостната атмосфера на вашето външно пространство.

2. Градински столове с различни свойства

Различните градински столове често имат различни свойства, което ги прави подходящи за различни нужди. Търсите столове за малък балкон или голям вътрешен двор? Повечето градински столове имат ширина, която варира от около 40 до 70 см. За компактни зони, като малки балкони или вътрешни дворове, по-тесните столове може да са по-подходящи, за да се възползвате максимално от вашето пространство. Ако вашето пространство е по-голямо, имате повече свобода да избирате по-широки и по-големи градински столове. В допълнение, има различни други фактори, които трябва да имате предвид:

  • Стифиращи градински столове
    Когато избирате градински столове, помислете къде смятате да ги съхранявате, когато не ги използвате. Стифиращите столове са отличен избор за тази цел, тъй като заемат минимално пространство. За да се възползвате максимално от вашето пространство, по-малките столове – особено тези, които могат да се подреждат един върху друг – са идеални за компактни пространства. Те са идеални за създаване на уютен кът на вашия балкон или за лесно преместване и съхранение, когато не се използват.
  • Сгъваеми градински столове
    Подобно на подреждащите се, сгъваемите градински столове също се съхраняват лесно и заемат още по-малко място, когато не се използват. Техният изключително удобен дизайн и преносимост ги правят перфектни за осигуряване на спонтанно сядане за гостуващи гости или за малък балкон, където максимално свободното пространство е от съществено значение.
  • Регулируеми градински столове
    Регулируемите столове предлагат няколко предимства за наслада на открито - те са идеални за хранене в изправено положение или за релакс в легнало положение. Възможността за регулиране на нивото на накланяне осигурява подобрена ергономична опора, насърчавайки правилната стойка и правейки регулируемите столове идеални за прекарване на цял ден или вечер в градината.
  • Височина на облегалката
    Когато избирате градински столове, вашето предпочитание за висока или ниска облегалка може значително да повлияе на изживяването ви. Ако се наслаждавате на дълги вечери на открито с любими хора, комфортът естествено става приоритет. Високата облегалка не само осигурява пълна опора на гърба, но също така предпазва вас и вашите гости от студени течения. Много градински столове, особено кресла, могат да бъдат подобрени с градински възглавници за седалката и облегалката и чрез тях можете да регулирате стола според предпочитаното от вас ниво на комфорт и опора.
  • Подлакътници
    Добре е да помислите дали предпочитате столове с или без подлакътници. Градинските столове с подлакътници предлагат допълнителна опора за ръцете ви и могат да подобрят комфорта по време на продължителни периоди на употреба. От друга страна, градинските столове без подлакътници предлагат повече гъвкавост при движение и могат да бъдат по-лесни за маневриране и съхранение в по-малки пространства.

3. Градински възглавници и седалки за столове

Когато търсите нови градински столове, помислете за добавяне на градински възглавници, за да подобрите комфорта, опората и стила на столовете. Градинските възглавници, от подложки за седалки до високи възглавници за облегалка, осигуряват допълнителна подплата, което прави продължителните периоди на седене по-удобни, особено за столове, изработени от по-твърди материали.

4. Материали за градински стол

Преди да решите какви нови градински столове да вземете, трябва също така да вземете предвид какъв вид материал предпочитате. Материалите, използвани при направата на градинския стол, естествено оказват голямо влияние върху крайния резултат, най-очевидно чрез неговия визуален външен вид. Въпреки това, материалът естествено също влияе върху необходимото ниво на поддръжка на стола. Градински стол, изработен от твърда дървесина, ще изисква периодично почистване и лакиране, докато градински стол, изработен от алуминий и полиратан, практически няма нужда от поддръжка. Научете повече за различните материали, от които най-често се правят градинските мебели, в нашето изчерпателно ръководство за материалите за градински мебели.

5 различни градински стола на двор с изглед към морето.
Регулируем стол BREDSTEN черен
115 ЛВ./бр.
249 ЛВ. /бр.
Страхотна оферта
Спестете 53%
Стифиращ стол LABING черен
115 ЛВ./бр.
229 ЛВ. /бр.
Спестете 49%
Само онлайн
Стифиращ стол BASTRUP твърда дървесина/черно
185 ЛВ./бр.
249 ЛВ. /бр.
Спестете 25%
Само онлайн

Изборът на материали значително влияе върху визуалния облик на външните мебели, което естествено включва и градинските столове. Столовете по-горе са изработени от полиестерно въже, текстил, синтетичен ратан, масивно тиково дърво или пластмаса и повечето от тях с издръжлива алуминиева или стоманена рамка.

Вземете решение за вашите градински столове

Имайки предвид съображенията, описани в това ръководство, трябва да сте добре подготвени, за да вземете информирано решение и да намерите идеалните градински столове, които са идеални за вашите уникални нужди и предпочитания. Нашият богат избор от градински столове включва разнообразен набор от опции, които да отговарят на вашите предпочитания. Ако имате някакви въпроси или искате повече информация относно градинските столове, естествено винаги сте добре дошли да посетите местния магазин на JYSK и да попитате нашия персонал за повече насоки.

Защитете столовете си с покривало за градински мебели

Ако не можете да пренесете новите си градински столове в навес или покрито пространство за съхранение, може би си струва да помислите да ги защитите с покривало за градински мебели. Това ще намали времето, което ще трябва да отделите за почистване и поддръжка, което е голямо предимство.

Градински комплекти с градинска маса и столове

Много от нашите градински столове се предлагат и в градински комплекти, които включват четири еднакви стола и подходяща градинска маса. Градинският комплект е добра инвестиция, тъй като тези комплекти се предлагат на по-ниска цена, отколкото ако купувате масата и столовете отделно.

Открийте повече

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Ръководство за материали за градински мебели

Ръководство за материали за градински мебели