Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

Метални градински саксии, сиви градински саксии и високи градински саксии

Избор на градинска саксия

Преди да изберете новата си градинска саксия, помислете къде ще бъде разположена, за да сте сигурни, че сте избрали подходящия размер, форма, материал и стил. Позволете ни да Ви насочим, за да можете да направите правилния избор.

Размер на саксията

Първо помислете какви растения искате да имате на балкона или терасата си и колко големи са и могат да станат. Добре е да започнете със саксия, която е по-голяма от растението, за да може то да расте.

Градинска пейка с папрат в метална градинска саксия

 

Помислете и за корените на растението. Обикновено те се нуждаят от пространство, подобно на размера на растението над земята.

Голям балкон с градински саксии с различни размери
Саксия SANSEBIE Ø32/46 2 бр./п-т
40 ЛВ./к-т
50 ЛВ. /к-т
Спестете 20%
Само в магазините

Форма на саксията

Квадратните градински саксии Ви позволяват да подредите саксиите си прегледно. Можете да ги използвате за оформяне на пътека или за обозначаване на определена зона на терасата или входа. Квадратните градински саксии могат да се поставят много близо една до друга, което улеснява поливането на растенията, без да се разлива вода.

Високи градински саксии в редица до стена
Плетена кашпа BLOMMOR Ш31xД31xВ50 сива
20 ЛВ./бр.
49,99 ЛВ. /бр.
Страхотна оферта
Спестете 59%
Само в магазините


Повдигнатите саксии могат да създадат модерно, светло и просторно усещане на Вашия вътрешен двор или балкон. Те са идеални за растения с дълги листа или лиани като бръшлян, тъй като растението може да расте дълго, преди да се допре пода.

Повдигнати саксии на голям балкон.

 

Саксиите с тесен отвор задържат влагата и предпазват растението от изсъхване. Въпреки това те могат да затруднят процеса на пресаждане на растението.

Материал на саксията

Материалът на градинската саксия е от решаващо значение за теглото ѝ. Планирате ли да премествате саксиите на терасата или балкона си? В такъв случай е добре да си вземете леки саксии, например от ракита или пластмаса.

Две квадратни градински саксии


Ако мястото, където живеете, е много ветровито или ако имате деца, които играят на терасата или балкона, помислете за градински саксии, които са по-тежки и по-трудни за преобръщане.

Високи градински саксии и ниски градински саксии на голям балкон

Височина на саксията

Високите саксии се поливат по-лесно и могат да се използват и като "разделители на помещения", които могат да отделят зона за отдих от зона за хранене или зона за игра. С високите градински саксии можете да създадете уютно кътче, защитено от вятъра.

Стил на саксията

Саксиите и растенията са черешката на тортата, когато става въпрос за декорация на терасата или балкона. Те създават жив и динамичен вид, а ако комбинирате и съчетавате градинските си саксии, можете да допринесете още повече уют.

Пищна балконска градина със саксии с различни размери, форми и стилове

 

Открийте повече

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса

Ръководство: Модулен диван за вашия двор или тераса